AI beeldgeneratie
met Midjourney

Het creëren van hét perfecte plaatje

Ook wel eens moeite om die ene gewenste afbeelding te vinden voor jouw blog, social media post of campagne? Midjourney is hiervoor dé perfecte oplossing. Zo hebben wij bij OMG de tijd genomen om dit platform te ontdekken en zelf afbeeldingen te creëren en praten wij je bij over de ins en outs van deze AI-tool.



Wat is Midjourney?



Midjourney is een text-to-image tool die wordt aangestuurd door Artificial Intelligence. Dit houdt in dat je deze tool met natuurlijke taal opdrachten kunt geven (zogenaamde prompts) om zo afbeeldingen te genereren. Midjourney wordt gedraaid vanaf een Discord-server en is dus openbaar en voor iedereen toegankelijk. Wel heb je voor deze AI-tool een abonnement nodig om zelf professionale afbeeldingen te kunnen maken.



Our journey



Met een abonnement op Midjourney, begonnen wij een fase van verkennen en experimenteren. Het is belangrijk om de taal van Midjourney goed te begrijpen om zo het volledige potentieel van deze tool te kunnen benutten. De kracht zit hierbij in het verwerken van specifieke, gedetailleerde prompts. Zo bleek met het aanpassen van de prompts naar onze specifieke wensen, cruciaal te zijn om mooie afbeeldingen te creëren die aansloten bij wat we wilden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan instructies over specifieke camera-eigenschappen, lichtinval, sfeer, leeftijd en etniciteit. De resultaten zie je in onderstaande afbeeldingen.



AI image 1



AI image 2



Daarnaast kwamen we er met het genereren van afbeeldingen achter dat je niet alleen met tekst (text-to-image) afbeeldingen kunt genereren, maar ontdekten wij ook dat je bestaande afbeeldingen kan uploaden en naar wens kunt aanpassen. Laat staan wat je allemaal op creatief vlak kunt doen als je concepten wilt visualiseren. De mogelijkheden lijken eindeloos.



AI image 3



Zoals je aan al deze afbeeldingen kunt zien, zijn de resultaten van hoge kwaliteit. En deze AI-tool zal in de nabije toekomst alleen maar beter worden. Een ander voordeel is de tijdbesparing. Plande je voorheen een fotoshoot, of speurde je een beeldbank af, tegenwoordig creër je zelf in no-time afbeeldingen die je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden.



AI image 4



Tip: gebruik ChatGPT om de perfecte prompt
te genereren voor Midjourney.



Binnen OMG zijn wij erg enthousiast over de mogelijkheden die deze AI-tool biedt en kijken we uit naar verdere verkenningen en toepassingen. Midjourney verandert niet alleen de manier waarop beeldmateriaal wordt gecreëerd, maar opent ook deuren naar nieuwe creatieve mogelijkheden. Wil jij meer weten over Midjourney of wil jij beeldmateriaal laten genereren door één van onze designers, neem dan gerust contact met ons op!

Meer weten over
AI beeldgeneratie
met Midjourney?

Neem contact op  »



Blijf op de hoogte met de OMG nieuwsbrief

VinkjeBedankt, vanaf nu houden wij je op de hoogte.



© 2024 Online Marketing Group B.V.             Algemene voorwaarden   |  Privacy








© 2024 Online Marketing Group B.V.

Algemene voorwaarden

Privacy